Välja webbhotell

27 december, 2017

Kategori: Guider

Ska du enbart bygga en enklare blogg eller vill du ha ett stort antal domäner och kunna hantera dessa på ett flexibelt sätt? Skillnaderna mellan dagens webbhotell är stora vilket beror på att behovet hos användarna varierar kraftigt. Innan du beställer ett webbhotell bör du alltså fundera på vilka behov du har och hur de olika webbhotell kan möta dessa. Här presenteras de faktorer som jämförwebbhotell.se mer utförligt presenterar på sin hemsida.

För det första handlar det om vad som efterfrågas gällande hosting och server.

 

  • Enkel publicering

 

Många webbhotell har fokus på enkla och pedagogiska lösningar och vänder sig till de som inte har någon djupare kunskap om att publicera webbplatser. Här finns ett enkelt gränssnitt som man jobbar i direkt. Du behöver inte installera några applikationer eller annat för att komma igång. Snabbt, smidigt, enkelt.

 

  • Dela på hosting

 

I detta fall är det flera webbplatsägare som delar på en och samma server. Det är ett billigt alternativ men samtidigt påverkas man av andras val.     Det kan exempelvis innebära långsammare laddning eftersom flera delar på samma fysiska server.

 

  • Dedikerad server

 

Fördelen är att du är helt ensam om en enda server. Du vet hur mycket resurs du har tillgång till och kan fördela den som du har lust. Det bir dyrare men du har större flexibilitet och säkerhet.  

Ovan nämns det första du bör ta ställning till. Inom varje kategori finns ett flertal webbhotell att ställa mot varandra. Några av de viktigaste punkterna att se på är därefter:

  • Antal domäner per konto – Hos vissa webbhotell går det enbart att knyta ett domännamn till ett konto. Det kan vara ett billigt alternativ för den som är säker på att enbart en domän kommer hanteras. Vill man däremot ha flera domäner blir det billigare med webbhotell som är lite dyrare per abonnemang men där man kan ha obegränsat antal domäner.
  • Utrymme, Trafik och kapacitet – Med utrymme menas hur stor datamängd som får sparas. Är det en enkel blogg behöver man sällan ta hänsyn till detta. Men med mer avancerade webbplatser skapas behov av större utrymme. Skillnaden är stor med allt från ett par gigabyte till flera hundra gigabyte.
  • ”Plug and Play” – Efter att du tecknat ett abonnemang och köpt en domännamn är nästa steg att publicera hemsidan. Det kan enkelt ske via något av de publiceringsverktyg som finns i appformat på webbhotellet. Däremot varierar det vilka appar som finns tillgängliga. WordPress är det vanligaste men utöver det finns exempelvis Joomla. Vilket publiceringsverktyg vill du använda? Finns det att ladda hem och använda på webbhotellet?

Årspris – Vissa anger pris per år, andra pris per månad. Men se på årspriset för att göra en rättvis jämförelse. Denna punkt bör däremot inte väga lika tungt som de andra. Det viktigaste är nämligen att du får vad du behöver – även om det kanske kostar lite mer.

Dela gärna denna artikel till dina vänner och låt dem också hitta webbhotell billigt.

Inga kommentarer


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Captcha Garb (1.5)