Vad är webbhotell

16 november, 2013

Kategori: Guider

När man ska skapa en hemsida så behöver man någonstans att lagra den för att den ska vara nåbar för andra internetanvändare. Det är här ett webbhotell kommer in i bilden. Ett webbhotell är enkelt uttryckt ett företag som erbjuder dig att publicera din hemsida hos dem så den blir nåbar från internet. Ett webbhotell har oftast en mängd andra tjänster också, men det är just själva webbutrymmet de erbjuder som är det centrala. När man säger webbhotell så brukar man oftast mena den typ av hosting där man delar webbserver med många andra kunder. Detta är oftast inte märkbart rent prestandamässigt, men ibland kan servrar bli överbelastade.

Webbutrymme

När du köper ett abonnemang hos ett webbhotell så får du tillgång till ett visst webbutrymme där du kan ladda upp dina filer. Storleken på detta webbutrymme kan variera mycket och ligga från 1GB till obegränsat utrymme beroende på vilket webbhotell man väljer och vilka behov man har.

Domäner

På ett webbhotell kan man också köpa ett eller flera domännamn som man kan lagra sina hemsidor på.

Epost

I nästan alla webbhotell så ingår ett eller flera mailkonton. Dessa kan man sedan komma åt från sin egen dator eller sin telefon via speciella program med smtp och imap.

Databaser

Databaser är viktigt att ha stöd för när man ska bygga hemsidor som inte bara ska bestå av statiskt innehåll. Det mest populära systemet att bygga hemsidor och bloggar i heter WordPress och detta kräver att man har en MySQL eller liknande i bakgrunden. Nästan alla webbhotell erbjuder flera MySQL-databaser. Vissa erbjuder också MSSQL-databaser som är Windows motsvarighet till Linuxvärldens MySQL. Vill man bygga hemsida i Visual Studio med C#.NET så är det MYSQL man är ute efter.

Dela gärna denna artikel till dina vänner och låt dem också hitta webbhotell billigt.

Inga kommentarer


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Captcha Garb (1.5)